Ordbøger på Internettet


DANSK

Den Danske Online Ordbog
Omfattende ordbog som opdateres løbende. Mange søgemuligheder. Der arbejdes på at tilføje flere tillægsinformationer fx rim, illustrationer, synonymer og forklaringer. Redigeres af frivillige med fornødne kundskaber og interesse for det danske sprog.
http://www.ddoo.dk/

SprogTeknologisk Ordbase
Udgives af Center for Sprogteknologi. En sprogteknologisk ordbase er en samling ordbogsdata lagret i en database og beregnet til maskinel anvendelse i sprogteknologiske værktøjer. Et teknisk godt værktøj.
http://cst.dk/cgi-bin/defisto/

Den Danske Netordbog - LUKKET
Omfattende ordbog. Kun bøjningsmønster, fleksion, vises, men bøjningsformerne er søgbare. Grammatiske betegnelser er udelukkende på latin. Søge-/visningsfunktionen sorterer ikke korrekt (slå fx "a" op og læg mærke til rækkefølgen hvorpå posterne vises - "a" og "A" blandes). Nogle ord er blokeret. Det er ikke muligt at søge på fx "en", "et" eller "den". Gode ordforkalringer. (Revideret 4. november 2004 af KB)
netdob.asb.dk/netdob/index.html

Retskrivningsordbogen fra Dansk Sprognævn
Begrænset funktionalitet på mange områder. Det er tydeligt de gerne vil sælge deres cd-rom-udgave. Selvom ordbogen burde, så afspejler den ikke udviklingen i det danske sprog, da den er meget konservativ. Har kun praktisk anvendelighed i forbindelse med en konkret retstavningsopgave.
http://www.dsn.dk/cgi-bin/ordbog/ronet/

Ordbog over det danske Sprog – dansk i perioden 1700 – 1950
http://ordnet.dk/ods/

Den store danske ordliste
Dette projekt startede sommeren 1999, da Sprognævnet sagde nej til at lade SSLUG (Skåne Sjælland Linux User Group) distribuere deres ordliste med stavekontrolprogrammet Ispell. Omfattende ordliste til anvendelse i tekstbehandling.
http://da.speling.org/


ENGELSK

Cambridge Dictionaries Online
God og omfattende samling af engelske ordbøger med et højt fagligt niveau.
http://dictionary.cambridge.org/

Dictionary.com
En meget omfattende ordbog. Visse funktioner kræver man er betalende bruger. Mange irriterende pop-up-reklamer.
http://dictionary.reference.com/


NORSK

Bokmålsordboka og Nynorskordboka
Omfattende ordbog som er lavet i et samarbejde mellem "Seksjon for leksikografi og målføregransking" ved Universitet i Oslo og "Dokumentasjonsprosjektet" (som er et samarbejde mellem de humanistiske miljøer ved Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, Universitetet i Trondheim og Universitetet i Tromsø.)
http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html

+

Abonnement på nyheder

Få de seneste nyheder direkte i din indbakke.

Indtast din e-postadresse for at tilmelde, afmelde eller redigere din tilmelding.
Få det maksimale ud af ordbøgerne - installer søgetjenesterne i Firefox