Kontakt os


+

Ideen til at etablere en netordbog blev skabt på Vilhelm Kiers Kollegium i Aarhus i slutningen af forrige århundrede. Hobbyprojektet udviklede sig, og i 2004 var der ca. 400.000 opslagsord i databasen (og de er der skam endnu).

I perioden 2002-2007 var der ca. 2500 daglige brugere af ordbogen. Driften skete med indsats fra frivillige. Omkostninger til hosting mv. blev dækket af reklamer.

Af forskellige og lidt tilfældige årsager svandt interessen for projektet i tiden herefter. Noget af grunden skyldes stadige forsøg på at misbruge infrastrukturen bag. Der måtte løbende bruges betydelige tidsmæssige ressourcer på at holde siden teknisk opdateret. Dermed flyttede fokus fra at skabe indhold.

Seneste designmæssige overhaling skete umiddelbart efter lanceringen af Windows Vista i 2007. I dag fremstår websiden som en tidslomme fra den periode.

Da de fleste funktioner stadig fungerer, har siden fået lov til at leve videre - i et teknisk isoleret setup. En af de funktioner som stadig virker er en rejseordbog (parlør) via... hold fast... trommehvirvel... WAP!!! En for længst død teknologi - kræver en browser som understøtter WML. Har du en Nokia 6310i med puls liggende i en skuffe, så har du muligheden for at rejse tilbage i tiden på wap.parlor.dk. Hvis du ikke han en sådan telefon, så kan du glæde dig over, at du ikke er gået glip af ret meget.

I de seneste år har der været en forrygende udvikling indenfor opslagsværker og sprogværktøjer. Nye, fantastiske teknologier er kommet til, gamle er blevet henvist til museum.

Der er i dag ikke en aktiv redaktion på DDOO.

+

Abonnement på nyheder

Få de seneste nyheder direkte i din indbakke.

Indtast din e-postadresse for at tilmelde, afmelde eller redigere din tilmelding.
Få det maksimale ud af ordbøgerne - installer søgetjenesterne i Firefox